dijous, 23 de juny del 2011

Històries del "Maillot Jaune"

L’any 1919, en una França destrossada a resultes de la primera guerra mundial, la població necessitava herois vius a qui admirar, i qui millor que Henri Pélissier, primer classificat de la tretzena edició del Tour de France; primera de la postguerra.
Els espectadors que s’apleguen a les voreres dels pobles i ciutats per on transcorre la cursa es queixen que els corredors passen tant ràpid que no els dona temps a veure el líder, el primer de la classificació, el seu admirat Henri Pélissier – Volem veure el primer!!- criden.
Quan a la quarta etapa Pélissier abandona encara resulta més difícil distingir el rostre del líder. Es aleshores quan Henri Desgranges, pare del Tour de France i director del diari l’Auto, crea aquest extraordinari hàbit de distingir el primer de la classificació amb un jersei distintiu de color groc com els fulls del seu diari.
El 19 de juliol de 1919 a la sortida de la onzena etapa Grenoble-Genève, Eugène Christophe es converteix en el primer home a enfundar-se el mallot més popular de la història del ciclisme i de l’esport en general. Com diu el gran Eddy Merckx – Existeix la màgia del Maillot Jaune. Quan te’l poses no tornes a ser mai més el mateix home.
Eugène Christophe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada