dimecres, 29 de juny del 2011

Històries del Maillot Jaune (Eddy Merckx)


Quan Eddy Merckx va debutar al Tour de França de 1969 ja era tot un fenomen. Vencedor del Campionat del Mon, de tres Milan-San Remo, Tour de Flanders, Paris-Roubaix, Flèche Wallonne, Liège-Bastogne-Liège i Giro d’Itàlia; la seva participació en la reina de les carreres per etapes era seguida amb molta atenció.
En el pròleg inicial, el desig del millor ciclista de la història era vestir-se de groc i enfundar-se el seu primer maillot jaune. Volia començar amb un cop de puny sobre la taula.
 El director del seu equip, el Faema, el feu sortir el primer. Sense tenir cap mena de referència dels temps d’altres rivals va sortir a tot drap. A 5 quilòmetres de l’arribada es girà un fort vent en contra que el dificultà força i que no tingueren que patir els seus principals rivals que sortiren més tard. Finalment quedà segon a 7 segons de Rudy Altig, gran campió alemany i gran especialista en les contrarrellotges.
En la segona etapa es disputà un segon sector amb una crono per equips guanyada pel Faema i Eddy Merckx s’enfunda per primera vegada el preuat jersei, el primer dels 96 que recolliria durant la seva carrera i que el situa com el màxim posseïdor de Maillots Jaunes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada